Colart pressmeddelande maj 2017

Colart, världsledande tillverkare av konstnärsmaterial ingår partnerskap med Paleda AB.
Det gläder oss att informera om att Paleda AB och Colart Sverige AB har ingått ett samarbetsavtal som börjar gälla fr.o.m våren 2017. Detta innebär att Paleda har distributionsrätt att sälja Colart’s produkter i Sverige.

Colart ser samarbetet med Paleda som en stor möjlighet att stärka vår position på den svenska marknaden och med gemensamma krafter kunna investera i våra välrenommerade varumärken. Detta för att leva vår vision att ”Inspiring every artist in the world” med professionell expertis skapa god distribution, engagera och aktivera slutkonsument.
Produkterna kommer att lagerföras hos Paleda och presenteras på hemsidan www.paleda.se . Alla svenska kunder kommer att inom kort lägga sina orders till Paleda och INTE via Colart Sverige AB. Kundservice kommer också att ligga hos Paleda. Fr.o.m. juli kommer Paleda vara igång med orderhantering och kundservice. Mer info kommer gällande datum för övergångsperiod.

Om Colart
Colarts produkter säljs i 120 länder över hela världen, säljs till miljontals konstnärer, hantverkare och barn. I själva verket levererar Colart färger till mer än en tredjedel av världens artister genom vårt internationella nätverk. Colart’s filosofi är att ger människor möjlighet att uttrycka sig själva och utforska sin kreativitet.
Under våra vingar har vi de främsta varumärkena inom professionellt konstnärsmaterial såsom
Winsor & Newton, Beckers ”A”, Liquitex, Lefranc & Bourgeois, Reeves, Arches, Conté à Paris och Snazaroo.
www.colart.se
Om Paleda
Paleda AB är ett grossistföretag som endast säljer till butiker som återförsäljer våra produkter. Du som är återförsäljare är alltid välkommen att besöka oss, men ring innan så vi kan bestämma en tid. I vårt utställningsrum får du en bra överblick på vårt stora sortiment. Du kan även botanisera på drygt 1000 m2 lager/kontor i en gammal televerksbyggnad som är helt bombsäker och har en egen strömstation.
www.paleda.se

För kontakt

Peter Ahlberg

Försäljningschef Paleda Sverige AB
T +46 (0) 8 583 501 30
E peter@paleda.se

Tommy Ruponen
General Manager Colart Sweden AB
T +46 (0) 76 213 8008
E tommy.ruponen@colart.se

loggor vit nordics