ColArt - Världens ledande leverantör av konstnärsmaterial!

Under våra vingar har vi en grupp av välkända varumärken som kompletterar varandra och som räknar sina ursprung tillbaka till tidigt 1700-tal. Denna imponerande historia utgör hörnstenen i ett unikt varumärkesarv. I vår portfölj ingår tre av världens sex högst rankade märken av konstnärsfärger.

beckers_a

Beckers ”A”: grundat år 1912 - Beckers ”A” är ett svenskt varumärke med produkter av högsta konstnärskvalitet. Redan 1912 lanserades Beckers Normalfärg, en oljefärg som uppfyller de sju äkthetskraven om beständiga färger. Idag finns det 44 pigmentstarka, rena kulörer av oljefärgen.

Winsor & Newton

Winsor & Newton har alltid varit ledande inom konstnärsfärger och tillhörande material. 
Detta är lika sant nu som då, när varumärket grundades 1832, att vi är stolta över att kunna säga att vi tillverkar världens bästa konstnärsmaterial. Vi samarbetar med konstnärer över hela världen, relationer som vi värdesätter och tar hand om.
Grundarna, Henry Newton och William Winsor samarbetade med dåtidens ledande konstnärer - exempelvis J.M.W Turner - och även då som idag, strävar vi efter att utveckla det senaste innovationerna inom konstnärsmaterial och lyssnar noga på vad våra konstnärer och ambassadörer tycker. Vi har byggt vårt rykte på kvalitet och pålitlighet kombinerat med kontinuerlig produktutveckling och innovationer.  Det arv, efter grundarna William och Henry, vill vi med stor respekt behålla, samtidigt som vi vill utveckla nya idéer, utforska nya tekniker samt värdesätta långsiktighet och hållbarhet.

Klicka här för att läsa mer

snazaroo

Snazaroo är ansiktsfärger skapade såväl för hemmabruk som professionell användning. De är högkvalitativa, skonsamma färger och effekter som enkelt tvättas bort med tvål och vatten. Snazaroo ansiktsfärger är dryga och helt giftfria.

Klicka här för att läsa mer

reeves

Reeves grundat år 1766 - Prisvärda färgset för nybörjarkonstnärer samt innovativa produkter för barn, det första vattenlösliga oljefärger för 'Måla efter nummer'.

Klicka här för att läsa mer

lb

Lefranc & Bourgeois: The French founders of the fine art industry
- I 300 år har varumärket definieras mycket av det vi känner till som fine arts. Lefranc & Bourgeois var de första att producera tätt förslutna färgtuber, icke-giftiga färger och var pionjärer genom att skapa primärfärger designade för skolor. Varumärket är än idag ledande i Europa med sina konstnärsfärger.

Klicka här för att läsa mer

liquitex

Liquitex skapade den första vattenbaserade akrylfärgen 1955. Sedan dess har företaget samarbetat med konstnärer och artister för att säkerställa att produkterna fortsätter att utvecklas - vilket resulterar i en lång historia av innovationer med akryl. Idag erbjuder Liquitex den största samlingen av vibrerande kulörer av akrylfärg, medier och verktyg för att göra det möjligt för artister att kontinuerligt utforska konst och nå nya nivåer. Med sin innovation, kreativa passion och intensiv önskan att dela glädjen av konstnärlighet kommer Liquitex fortsätta att vara en stark partner för att hjälpa konstnärer utforska konst i årtionden framöver.

Klicka här för att läsa mer

arches

Arches: Grundades samma år som Columbus upptäckte Amerika. Arches® har tillverkat konstnärspapper för att inspirera konstnärer sedan år 1492. Idag omfattas sortimentet av ” top of the line” papper för akvarell, oljemålning, teckning, grafik- och fotoutskrifter. Även om mer än fem århundraden har passerat behåller Arches® sin filosofi: att tillverka de finaste material som gör att konstnärer och artister kan utföra sitt bästa arbete, - alster som kommer att bestå över tid tack vare Arches® pappers kvalitet. Arches® papper är syrafritt och utan blekmedel för att säkerställa optimalt bevarande.

conteaparis

Conté à Paris: Varumärket uppfann pasteller och den moderna pennan. År 1794, uppfann Nicholas Jacques Conté den modern grafit som öppnade upp en helt ny värld av teckning och skissning. Conté à Paris fortsatte att producera den bästa träkolen och pennor och har idag ett brett utbud av torrtekniker.

Klicka här för att läsa mer

Besöksadress

Colart Sweden
Kungsbron 1, ingång G, 3 tr
111 22 Stockholm

Kontaktuppgifter

Tel: +46 8 709 34 20
Email: info@colart.se